24 Ağustos Dünya Waffle Gününüz Kutlu Olsun:)

on 20 Ağustos 2008 Çarşamba














Hmm her şeyin günü vardır derlerdi de inanmazdım..Hayatımda vazgeçilmezim olan bir tatlının gününü bile bulmuşlar ya helal olsun dedim:)Cornelius Swarthout isimli şahsın, 1869'da waffle tavasının patentini aldığı günmüş bu 24 Ağustos..Ben o günü keyifle kutlayacağım için buraya yazmaya unuturum kesin..O yüzden şimdi sıkça kullandığım waffle tarifimi vermeye geçiyorum..Bu tarifi mrbreakfast.com'dan kendimce derledim..Ortaya güzel bir sonuç çıktı:)


Malzemeler:

1 bardak un
3/4 bardak süt
3/4 bardak toz şeker
3 çorba kaşığı margarin
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 adet yumurta
Bir tutam tuz
Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Margarini, bir tencerede orta sıcaklıkta eritin ve soğumaya bırakın. Unu bir kaba koyup kabartma tozu ve vanilya ile karıştırın. Sütü ekleyin, hepsini mikser ile çırpın. Şeker, bir tutam tuz ve yumurtaları da ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın. Son olarak erimiş ve soğumuş margarini ekleyin. Karışımı 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Tost makinesine waffle aparatlarını takıp orta ısıya ayarlayın.Eğer waffle aparatı yoksa normal aparatlarda da oluyor fakat biraz daha ince olduğu için hamuru daha kalın dökmekte fayda var. Altını ve üstünü sıvı yağ ile yağlayın. Bir kepçe ile waffle karışımını tost makinesinin alt kısmına dökün. Kapağını kapatın ve 4 -5 dakika pişirin. Tüm malzemeyi aynı şekilde pişirin. Biraz soğuduktan sonra içini çikolata sosu,çeşitli meyveler gibi isteğe bağlı malzemeleri waffle'cığınızın arasına koyarak servis yapabilirsiniz:)Afiyet,bal,şeker olsun efendim:)

Yazarken bile canım nasıl istedi ama ben kendimi 24 Ağustos'a saklamaktayım..Bebekteki Abbas gerçekten waffle'ın ustası ama birazcık ünlü olmanın verdiği kasıntılık da başlamadı değil..Alternatif olarak Taksimdeki Anıt Büfe gerçekten iyi yapıyor..

Ve son olarak yaşasın Waffle yemek^^

0 yorum: